Сайтът Boxing News and Views направи интересен анализ на случващото се в тежката категория на професионалния бокс.

Анализът е посветен на интересните процеси в дивизията и на временния застой в нея заради липсата на големи мачове. Голямата причина затова бе сагата около мача между Тайсън Фюри и Владимир Кличко и породилите се от нея неясноти относно останалите големи пояси в тежка категория.

В анализа специалистите на сайта споделят мнението си за големите имена в спорта в момента и логично не пропускат и българският боксьор Кубрат Пулев.

Ето какво пишат те за него:

"...Продължаваме темата с отсъствието на Кубрат Пулев, българският боксьор, който бе нещо като енигма за боксовите фенове.

Пулев остава високо уважаван от големите фенове, демонстрирайки нападателни качества, страхотен прав и някои победи над добри съперници, губейки само от Владимир Кличко.

В същото време обаче, изводът остава, че Пулев е добър, но не и велик.

Все още без победа над елитен боксьор, за да влезе сред най-големите, стана ясно, че Пулев бе в списъка за среща с Джошуа за защита на титлата, но отпадна заради финансови неуредици.

Какво?

Да, боксът е бизнес и всеки трябва да търси това, което заслужава.

Независимо от това, талантлив, но неясен боксьор да откаже битка срещу суперзвезда и шампион подчертава един от многото проблеми на дивизията.

Скандали преди двубоя, случен бой, повторение.

Все пак годината не е завършила и има много неща, заради които да очакваме с нетърпение дори последния месец в тази крачка година.

Пулев ще се завърне срещу Самуел Питър в "бъди зает" мач на 3 декември преди да защитава европейската си титла срещу Мариуш Вах.

Кобрата към Питър: Трети декември! Ела, мойто момче