В София се състоя съвместна пресконференция на Кубрат Пулев и Дерек Чисора преди двубоя им за европейската титла, който ще се проведе на 7 май в Хамбург. Двамата говориха за предстоящото събитие като споделиха и очакванията си за битката.

На събитието присъства и изпълнителният директор на Зауерланд Крис Мeйер.

"Определено България си е България, но за съжаление не може да се проведе двубоя тук. Надявам се, в един момент да има такъв мач и в България. Смятам, че съм по-добрия, това ще си проличи на ринга, тук може да говорим каквото си поискаме. Истината е една и ще я покажем на 7 май в Хамбург", коментира Пулев.

"Познавам Кубрат, цялата му професионална кариера е при нас, следя кариерата и на Дерек, това е един от най-вълнуващите мачове, които може да направим тази година. Когато има шанс те да се срещнат за европейската титла, ние се възползвахме от този шанс, ще има 1 победител, независимо от резултата, дори този, който загуби ще може да продължи кариерата си", коментира Мeйер.

"Много сме горди, че можем да организираме толкова важно събитие за европейската титла в Хамбург. След един скучен период в тежката категория, сега нещата са различни. Много е интересно и никой не може да предвиди кой точно ще победи. Поветкин, Фюри, Кличко са имена, които правят интересна категорията. Победителят от този мач не само ще спечели европейската титла, но ще се изкачи в ранглистата и ще има възможност да е претендент за световната титла. Дерек веднъж се опита да спечели, това ще е страхотна битка между Пулев и Чисора", допълни представителят на Зауерланд.

"Рингът е стандартен, боксьорите са запознати с това, всеки ще си избере ръкавиците, с които ще се боксират. Двамата ни имат доверие, за това, което ще се случи. Ние не крием информация", каза Крис Мeйер.

"Направихме тази пресконференция, за да презентираме двубоят през май. Ако Пулев спечели двубоя, то със сигурност ще има още пресконференции като тази, в София. Искаме да развиеме пазара в България, боксьорите са професионалисти, те излагат живота си на риск, за да си свършат работата добре, то трябва и заплащането да е добро", заяви Майер по повод вероятен мач за титла, който да бъде проведен в България.  

"Дерек е добър боксьор, но аз съм по-добър, и знам как да го победя. Очаквам това предизвикателство, и шанса да спечеля европейската титла. Сигурен съм, че залата в Хамбург ще е пълна от българи, които да ме подкрепят към победата. Аз може да не го плаша сега, но изпи втора чаша вода вече, може да е просто жаден. Хубаво е, че не се плаши. Готов съм за битка" категоричен бе Пулев.

"Уверен съм в силите си, и двамата ще се подготвим за този двубой, но аз ще победя", каза още Пулев.

"Номерата с ринга и ръкавиците ги прави само Кличко, при нас това не е никога било като опция, няма и да бъде. Рингът и ръкавиците ще са еднакви и за двамата", каза Кобрата, отговаряйки на въпрос на какъв ринг и с какви ръкавици ще се боксират двамата.

"Благодаря му за критиките, боксът е велик спорт, не е за улиците, но мога и на улицата да го направя", коментира Пулев мнението на Чисора, че българинът е по-слаб боксьор.

"Боксът паралелно върви с шоуто, но всичко си има граници, трябва да внимаваме да не ги прехвърляме", каза още Кобрата.

"Най-силната му страна е шоуто и определено се справя добре, чак и на мен да ми хареса, след като аз не гледам комедии, значи е добър", заяви Пулев по повод силните страни на съперника си.

"След като Фюри победи, втори мач вероятно няма да има, Кличко едва ли ще рискува, ще отлагат още, Кличко ще рискува много, той няма с какво да го победи, това му е максимума, това му е играта", каза Пулев по повод евентуален втори двубой за световната титла между Фюри и Кличко.

"Има голям шанс да не бъде мачът цял, това е бокс, но Господ ще го реши.  Ще тренирам в Германия и там ще се подготвям", коментира още българският боксьор.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS