Трудно е да се определи пикът на всеки спортист. Всеки от нас е една индивидуална машина. През последните години се научих как да извличам най-доброто от себе си, как да се грижа за себе си, за тялото си”. Това коментира в предаването "Здравей, България" по NOVA Ивет Лалова, цитирана от nova.bg.

"Всеки сантиметър и всяка секунда от тези 200 метра се учи с години", коментира още атлетката. "Търпението е важно. Моята кариера се превръща в един маратон и смятам, че това я осмисля."

Тя сподели, че е виждала много хора, които избързват в кариерата си и които не са стигали до възрастта за състезание. Търпение - нещото, което препоръчва на всички деца, които тепърва започват да се занимават със спорт. Големите успехи на чернокожите атлети, тя обясни с факта, че те притежават много добри гени за развитие в спорта.

"Има много и хубави момичета, които се състезават. Химията създава едни "чудовища", които аз вече не виждам в този спорт", добави тя.

Тя сподели, че правилният хранителен режим е много важен и всички състезателки разбират това и работят много в тази посока. Също така според нея всичко се учи. По много пъти, с много болка и умора. Дори когато самата тя спира да тренира за седмица завръщането и след това отнема време.

Домакините на Световното в Доха са се представили много добре според нея, опитвайки се да поставят зрителите максимално близко до техните любимци и изживяванията им на стадиона.

Целия разговор с Ивет Лалова в "здравей, България" можете да видите в прикаченото видео!