„Историите на успеха” на единствената българка, стъпила на Еверест

Петя Колчева е единствената българка, стъпила на най-високия връх – Еверест. Тя разказа своите „истории на успеха” за NOVA. Пред Деси Банова Колчев сподели как успява да съвместява кариерата на успешен адвокат с алпинизма и отглеждането на три деца

Любовта към планината започва случайно, когато като студентка се включва в излет в Стара планина. Планината я среща и с голямата ѝ любов. Заедно изкачват Еверест на 22 май 2009-а.

 „Съпругът ми ми е изключителен приятел на първо място, това е любовта на живота ми. Трябва да ти харесва, хората имат различни дарби за различни неща. Светът е 8 милиарда души и всички сме различни. Алпинизмът влезе толкова дълбоко в сърцето ми, че след прекъсване от 8-10 години се върнах”

„Планината ми дава вдъхновение, ентусиазъм, възторг. Ако трябва да го сравниш с нещо, гледката (от Еверест) е като че ли си в самолет на презокеански полет, но не си в самолета. Не може да се опише с нормални човешки думи. Имаш чувството, че си в Космоса.”

„Това че имам 3 деца и здраво семейство е най-големият връх. Ако човек намери простите неща в живота, една разходка в планината, тогава е балансиран”, допълни Колчева.

Свързани материали

  • От национал по джудо до един от най-добрите холивудски каскадьори – „Другата игра” на Тодор Лазаров От национал по джудо до един от най-добрите холивудски каскадьори – „Другата игра” на Тодор Лазаров
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове