Бившият футболист на Левски - Бисер Иванов с колоритният прякор Легендата, има специално място в историята на клуба. Той става национал с едва пет мача в "А" група със "синята" фланелка.  В предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT Бисер Иванов си припомни най-добрите моменти от дербитата с негово участие и даде прогноза за предстоящия сблъсък между ЦСКА и Левски.

"Прякорът ми Легендата тръгна от Христо Стоичков. Много скоро след трансфера ми в Левски, ме взеха в националния отбор и Стоичков каза: "Ти си по-голяма легенда от мен щом с пет мача в "А" група вече си национал". Съотборниците ни го чуха и от там тръгна този прякор Легендата", спомня си Иванов, който преминава в Левски на 26 години директно от аматьорския футбол. 

50-годишният бивш футболист на Левски е участвал в 12 дербита с ЦСКА и в половината от тях е излизал победител.
 
"Тези мачове винаги са били по-особени, защото напрежението е огромно. Много са важни първите 10-15 минути - как ще тръгне двубоя, какви ще са отиграванията и т.н. В треньорския блъсък решаващи са психологията, надъхването, воденето на мача. 

Най-любимо ми е дербито от пролетта на 2000 г., когато ги бихме с кървавия гол на Гонзо в последната минута. Аз си отбелязах автогол, който за наш късмет не бе зачетен. 

Този сезон и двата отбора играят добър футбол, но това не е гаранция за зрелище. На трибуните със сигурност ще е по-интересно.

В някои мачове от началото на сезона Левски не заслужаваше да загуби - от ЦСКА 1948 и Лудогорец. Липсва нещо много малко на отбора, но не е късмет, друго е. Сега прогнозата ми е 2:0 за Левски", обясни Бисер Иванов.

Какво още каза Легендата - гледайте в прикаченото видео