Големият български шампион Йордан Йовчев отговори на нападките на треньора Николай Карамфилов, който разкритикува управлението на Българската федерация по художествена гимнастика, която се ръководи от Красимир Дунев и Йовчев. Гимнастикът каза, че подкрепата от страна на клубовете е най-голямото доказателство, че Федерацията се движи в правилна посока и отбеляза, че въпреки всичко, че не желае да влиза в словесни престрелки.

Дунев за нападките на Карамфилов: Обиден съм, това уронва престижа ни

„Явно някои хора имат амбиция да стават председател. Не съм съгласен с това, което се казва, че нищо не се прави, защото знам, че не е така. Знам как управляваме Федерацията. Самата подкрепа от клубовете сочи, че се движим в правилната посока. Имаме ясната представа в какво състояние се намира гимнастиката. Ресурсът обаче ни е слаб. Гимнастиката е безкрайно социален и значим спорт за нас. И мисля, че това сме били домакини на Европейско на юноши, хората си дават сметка какво правим. За първи път правим Световна купа. Догодина ще има втора такава. Мисля, че това корективът. Всеки може да изказва мнение. Но къде бяха 20 години? Да не говорим, че под негово ръководство, не подадоха документи за участие на Световно първенство. Мисля, че бе през 1997-а година. Всеки допуска грешки. Ние знаем какво трябва да променим

„Господин Карамфилов се пенсионира в САЩ и сега вероятно има свободно време. Идва в залата започва да пренебрегва нашите треньори. Идва и казва „Тоя не става, това не се прави така“. Явно има усещането, че той може и знае всичко“, започна Йовчев.

„Базата ни е добра. Благодарение на Европейското закупихме много комплекти уреди. Ние не може да очакваме резултати без материална база. Ние сега берем горчиви плодове. Сега създаваме условия с ясната идея, че това може да даде резултат след години. Най-вероятно резултатите няма да дойдат при нас. Може би някой друг ще бере плодовете. В следствие на това, което сме направили, ще си направим и разчети, и план на действие. Ще видим какво не сме постигнали, защо. Ако трябва да има размествания, ще има“.

„Не искам да влизам в словесни престрелки. Не съм съгласен с Карамфилов. Бюджетът ни е на базата от предходната година. Има контрол“, каза още Йовчев.