Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева изрази увереност в доброто представяне на българките в навечерието на Световната купа в „Арена София“ този уикенд. Тя изгледа подиум тренировката на Стилияна Николова, Боряна Калейн и ансамбъла.

„Мисля, че направиха една много силна подиум тренировка. При всички случаи има вълнение, намирам ги много концентрирани, много силно концентрирани, което много ми харесва. Пред публика ще има вълнение, разбира се, но са достатъчно опитни, за да го овладеят“, сподели Илиана Раева.

„За неделя са разпродадени билетите, но за петък и събота все още има“, каза още президентът на родната федерация.

Отлична подиум тренировка за гимнастичките ни преди купата в София

Тази Световна купа е изключително важна с оглед на предстоящата Олимпиадата в Париж през лятото. За пореден път тя уточни, че най-добре подготвените състезателки ще участват на Игрите. Имаме пълен набор от квоти, но те не са поименни.

БТА
31 снимки

„За първи път Стилияна и Боряна тук ще се изправят срещу най-големите си съпернички. Надявам се да излязат пределно мобилизирани. В движение правим някои промени за участията на момичетата. Ние ги събрахме и им казахме, че най-добре подготвените ще участват на Олимпийските игри, за първи път имаме такава тежка конкуренция вътре в тима, а това се дължи и на интензивните тренировки, които провеждат“, допълни Раева.

В конкуренцията сред индивидуалистките вече е и младата Елвира Краснобаева.

Световната купа стартира в петък, 12 април, и ще продължи до неделя, 14 април. Надпреварата стартира в 10.30 часа с квалификациите на обръч и на топка в индивидуалната надпревара, а от 19.00 часа ансамблите ще покажат композициите си с пет обръча.