България завърши с шесто място в многобоя за Татяна Воложанина, както и с бронзов медал на Ева Брезалиева на лента във финалите на първата Световна купа по художествена гимнастика за сезона по новия правилник.
 
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на нашите гимнастички в Атина.
 
„Първата Световна купа за годината приключи с един бронзов медал за България. На фона на грубите грешки, които допусна Ева на всичките си съчетания, оценките й бяха дори много добри. Това показва огромните възможности, които има при едни изработени композиции.
 
Предстои ни много работа с Ева, но анализът предизвиква сериозен оптимизъм. Честитя на нея и Бранимира Маркова за този първи медал от Световна купа. Поздравления и за съдията Филипа Филипова“, заяви Раева в интервю за официалната страница на централата във Фейсбук.
 
„Не така стоят нещата с Татяна Воложанина. Категорично няма как да се съглася с оценките, според показаното, особено тази на артистичност. Тя положи огромни усилия, които са видими. Поздравявам я за характера, защото участията на всички контролни бяха катастрофални. За пореден път показа много впечатляваща психическа устойчивост. Поздравления и за Силвия Стойнева“, коментира още Илиана Раева.
 
„Много внимателно наблюдавах състезанието и конкуренцията. Българските гимнастички са много силни, но на този форум допуснаха груби грешки за разлика от съперничките, които играха без грешки. Ще работим много и ще ставаме все по-добри. Задава се много интересна млада генерация в света на художествената гимнастика, която има своите силни страни, но искам да кажа на феновете, че нашата не само не им отстъпва по нищо, но ще бъде доста ярка и запомняща се. Нека бъдат спокойни. Както и да прозвучи следващото ми изречение, аз се чувствам спокойна и съм много доволна. Защо? Ще видите още на международния турнир за купа „София“, където ще играят всички българки, включително и Боряна Калейн. В този цикъл България ще е много силна при индивидуалните гимнастички, а конкуренцията ще е зрелищна, защото вратите за нея са отворени“, завърши Раева.