Генералният секретар на гръцката федерация по гимнастика Костас Пантазис връчи специален благодарствен плакет на Българската федерацията по художествена гимнастика за приноса и помощта, която централата е оказала за организиране на Световната купа в Атина.

Наградата беше получена от Невяна Владинова, вицепрезидент на БФХГ, която е водач на българската делегация.

Гост на състезанието в Гърция беше президентът на ФИГ Моринари Ватанабе.

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира надпреварата за многобоя, в който Татяна Воложанина се класира на шесто място, а Ева Брезалиева е десета.

"Първа Световна купа за годината. Първа Световна купа по новия правилник. България участва с Татяна Воложанина и Ева Брезалиева. И двете гимнастички допуснаха сериозни грешки, както и направиха пропуски на елементи. Няма нищо страшно в това. Съчетанията ни са отлично поставени по новия правилник. Композициите ни ярко се отличават", написа Раева във Фейсбук.

"Ева освен, че изпусна бухалки, в първата част на съчетанието падна доста лошо. Казвам това, виждайки оценката и да се разбере какво можем да очакваме при изиграно съчетание без грешка. Потенциалът е огромен и на двете момичета. Оценките на Таня за артистичност са абсолютно неправилно занижени. Имаше гимнастички, които нямаха нищо общо с артистичността и изискванията, а им вдигаха незаслужено високи оценки. Нищо. Не можем да имаме претенции, защото направиха доста грешки. Пак казвам не е фатално. Ще работим. По-важното е, че потенциалът на всички българки е огромен. А Боряна... тя ще е десертът. Имаме най-артистичните композиции и най-трудните. Затова и все още допускаме груби грешки. Рискуваме с тези композиции, но рискът ни е напълно оправдан. Успех утре, прекрасни!", добави Раева.