Ясно е кога ще бъде следващият мач на Кубрат Пулев. Българският боксьор ще излезе отново на ринга през ноември, а новината разкри Джон Уирт, който е президент на Epic Sports - една от агенциите, които се грижат за правата на Кобрата. Засега все още обаче се търси съперник за нея.

Причината за неяснотата е и реваншът между Анди Руис и Антъни Джошуа, който трябва да се състои на 7 декември. Засега мексиканецът се дърпа заради мястото на провеждане на битката - Саудитска Арабия. Но и претенциите на Кобрата слагат спирачка на битката. 

Причината е, че той е задължителен претендент за световната титла в IBF,а победителят от мача между Руис и AJ ще трябва да се изправи срещу него за този колан. Като от федерацията обявиха, че това задължително трябва да се случи до 31 май 2020 г. 

"Знаете, че IBF издаде заповед за задължителен мач между Пулев и победителя от Руис-Джошуа. Ще искаме сега тя да бъде потвърдена писмено пред нас. Те трябва да ни дадат разяснения и гаранции дали победителят е задължен за среща с Пулев, да подпише договор, че няма да търси други битки междувременно, да не търси специални изключения за защита на други титли, както и да не се позовава на обединителни двубои за всички колани. Т.е., да сме сигурни, че следващият мач гарантирано ще е Пулев срещу победителя от тази битка."

"Искаме и краен срок, в който Руис и Джошуа трябва да се съгласят за реванша си и датата на провеждането му. Защото към този момент изглежда, че такъв мач няма да има, а ако това наистина се случи, ние трябва да знаем в каква посока ще поемем."

"Защото планираме да проведем мач на Пулев през ноември, но той ще се състои, само ако Пулев и Руис изиграят двубоя си. Ако не, ще трябва да се проведе мачът за световната титла още до края на тази година с участието на българина. Искаме писмени гаранции за всичко това", заяви Уирт пред BoxingScene.com.