Руският боксьор от тежка категория Александър Поветкин не крие надеждите си за мач срещу абсолютния хит Антъни Джошуа, който в момента държи три от четирите шампионски пояса в най-атрактивната дивизия.

Поветкин дисквалифициран за неопределен срок и глобен $250 000

С победата си над Владимир Кличко на „Уембли” през април 27-годишният британец стана световен първенец едновременно на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Международната боксова федерация. Сблъсъкът с 41-годишния Кличко беше 19-ият за Джошуа на профиринга и приключи с 19-и нокаут в полза на боеца от Уотфорд.

През 2013 година Поветкин излезе и загуби срещу Доктор Стоманен чук след 12 рунда. Оттогава досега той нокаутира петима опоненти поред, а активът му е 31 победи и 1 загуба. В същото време обаче 37-годишният руснак системно бе хващан в нарушения на антидопинговите правила и бе изваден от всички листи на четирите световни федерации.

Фюри иска мач с Джошуа, цели се в още трима

Съвсем наскоро той отново фигурира в ранглистите на WBA и IBO и днес ще се бие с украинеца Андрей Руденко (31 победи , 2 загуби). „Имам желание да се боря за всички шампионски пояси. Трябваше да се бия за версията на Световния боксов съвет, но видяхте, че те ме закопаха и ме избутаха встрани”, каза Поветкин.

„Смятам, че истината все още е на наша страна. Деонтей Уайлдър или Антъни Джошуа? И двамата са силни бойци, но аз не обичам да планирам нещата толкова далеч. Засега ме интересува само боя с Андрей Руденко, но признавам, че имам интерес към двубой с Джошуа, който също като мен е бивш олимпийски шампион”, добави Поветкин.