Хвърковата чета е един от отборите, които ще участват в Red Bull Flugtag 2016 на 2-и юли във Варна.

Red Bull Flugtag предизвиква смелите и изобретателните да създават, да проектират и да пилотират саморъчно направените си летателни апарати.

Тези луди глави и техните творения се изстрелват от рампа, висока 6 метра, с надеждата да полетят възможно най-далече към морския хоризонт... или, както се оказва най-често, да се потопят директно във водата.

В Хвърковата чета са: Любомир Стефанов (пате)-пилот, Георги Тодоров (Фокси), Камен Симеонов (К'али), Иво Дхайни (Султана), Павел Петров (Серенгети).

„Ние не сме висшисти, не сме инженери, не сме авиатори, но сме изпълнени с ентусиазъм и желание да спечелим сърцата на публиката и журито на Red Bull Flugtag. Гласувайте за нас, а пък ние ще ви покажем един невероятен самолет построен с много старание. На 2.07 шоуто от наша страна е гарантирано. Надяваме се всички присъстващи да се забавляват истински. ХВЪРКОВАТА ЧЕТА! Започнахме сглобяването на нашият свръх бърз самолет "черна светкавица". Всичко върви повече от идеално, така че на 2.07 ще ви изненадаме с един невероятен летателно-плавателен апарат... Не пропускайте да гласувате за нас!”, призовават момчетата от отбора.

Източник : Red Bull Content Pool