Световната шампионка по борба от първенството в Будапеща Тайбе Юсеин гостува в "Събуди се" по NOVA, където говори за големия си успех и високите цели, които има пред себе си.

"Много съм добре, поутихнаха емоциите. Вече идва гладът към тренировките и завръщането в залата. Умората отмина и съм готова за нови тренировки", заяви Юсеин, която е останала много доволна от посещението си в парламента. "Бях изключително щастлива. Влязохме в парламента, видях какво е. Госпожа Караянчева бе щастлива, че се срещаме, за мен беше огромна чест да се запозная с нея, оценяват труда ни."

"Ако се откажа, всичко това, което съм тренирала ще отиде на вятъра. Реших, че съм поела по пътя и ще го извървя докрай."

"Препъни камъни винаги има, в професионалния спорт не може без контузии. Влияят и други фактори в подготовката. Лишавам се от времето, което мога да прекарам със семейстевото си."

"Преди години борбата беше мъжки спорт, сега мисля, че вече не е редно да се разделя на мъжки и женски спорт. Запали ме това, че искам да побеждавам и да покажа, че съм добра."

"Бях ученолюбива, беше ми интересно. Спортът е до време, все пак след спорта човек трябва да се занимава с друго."

"Обичам да чета книги и да се разхождам. Аз като по-малка вкъщи четях Агата Кристи. Явно от възрастта не ми беше толкова интересно и не го схванах. Преди година-две попаднах отново на нея."

"Искам да видя как други хора, извън спорта, са живяли и са успели. Надявам се да прихвана от тях. На Уинстън Чърчил се възхищавам. Беше една от първите автобиографии, които прочетох. Много ме връхнови по начина си на мислене."

"Обичам да готвя нещо, което след като го изям, няма да се чувствам гузна, че съм го изяла. Например сьомга с ориз в приемливи количества", допълни Юсеин, а на въпрос какво ще прави след гостуването си по NOVA, отговори: "Имам час за фризьор."