Ерата „Златни момичета”: Как се създават поколения шампиони в гимнастиката?

След великолепните успехи на национален отбор по художествена гимнастика в последните седмици, две вече бивши „златни момичета” на българската гимнастика споделиха мнението си затова как се създават поколения шампиони в гимнастиката и какво отличава новия ансамбъл. В студиото на „Събуди се” по NOVA гостуваха Юлия Байчева и Християна Тодорова.

Фантастични! Злато за новите "златни" в многобоя в София

 „Тези момичета за много кратко време станаха отбор. Те тръгнаха по стъпките на предишния отбор. Успяха да оправдаят очакванията, справиха се отлично и треньорите са много мотивирани”, започна Байчева.

„Наблюдавам състезанието от залата, тъй като коментирам. Наистина много внимателно наблюдавах цялото състезание, българският ансамбъл се откроява от другите отбори, имат сложна композиция, изпълняват добре елементите, много са мотивирани и въпреки че нямат много опит, те постигат много високи успехи. Тяхната цел е Олимпиадата след 4 години.”

„Ние в последствие станахме като едно цяло, едно семейство, но ние сме 5 различни момичета. Тук идва ролята на треньора. При нас много бързо се получи, но има отбори, при които е по-трудно да се получи. Те имат една обща цел не трябва да делят абсолютно нищо, не трябва да се карат.”

„Да, ние сме си приятелки, до ден-дневен се виждаме почти всеки ден. Винаги съм искала да срещаме отново пътя една към друга и засега успяваме”, допълни Тодорова, която вече се изявява като съдия.

"Не е съвсем постоянно. Имаше периоди, в които резултатите не бяха такива, но да, винаги в гимнастиката е имало някаква птичка. Едно от нещата е знанието, което се предава, другото е явно талант, който също имаме. За момента нещата се вършат с много любов. Затова е една от причините индивидуалното да заеме своите места”, анализира Байчева. „Тази година вече започваме с отбор, работата е такава, организацията е такава. Това води до тези прекрасни резултати и мисля, че оттук нататък ще се все повече."

Владинова и Тасева – господарките на многобоя в София

Свързани материали

  • Треньорът на ансамбъла разкри възможни ли са промени в съчетанията Треньорът на ансамбъла разкри възможни ли са промени в съчетанията
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ансамбълът на България

Други спортове