Двете състезателки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, техният треньор Михаил Попов и президентът на федерацията Володя Златев така и не успяха да изчистят спора помежду си в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

Дума срещу дума.

Двете сестри твърдят, че не са получили финансите, които им се полагат като европейски шампиони и национални състезатели за подготовка, докато босът на централата заяви точно обратното и дори обяви, че от страна на федерацията са утроили сумата за изминалата година.

Стефани и Габриела обявиха, че няма да се състезават за България заради скандалите и неуважителното отношение на федерацията, но отрекоха категорично, че ще вземат френски паспорти, за да представляват тази страна, каквато информация оповести вчера Володя Златев.

„Не сме казвали, че ще играем за друга държава, това са лъжи, които излизат от федерацията, че ще вземем френски паспорти. Решението ни е плод на действия, думи и от това, че не се помага от федерацията. За тази година, ние сме с европейска титла - на нас ни се казва, че ще получим само 10 хиляди лева. Ние си плащаме турнирите от февруари до март, отказвали сме турнири, защото сами не можем да ги покрием, въпреки нашия спонсор. Разбираме, че е имало пари, които поименно са отпуснати, но не са достигали до нас”, разкриха двете сестри.

Володя Златев, президент на федерацията по бадминтон сподели: „Не искам да влизам в този конфликт. Смея да твърдя, че за миналата и за тази година, на база на банкови извлечения, те са получили над 100 хиляди лева финансиране. Това е проверимо. Адмирирам проверката на министерството, за да се види това. Отворени сме за експертизи. Миналата година имаше предвидени за тях 39 хиляди лева, ние тази сума сме я утроили като федерация.”

„Към момента за годината има преведени 42 хиляди лева, като са предвидени 60 хиляди лева. Треньорът получава средствата по сметка от федерацията, които са одобрени от Министерството на младежта и спорта. Аз лоша дума за Стефани и Габриела Стоеви няма да кажа, никога не съм си позволявал да твърдя, че републиканската титла е като европейска. Наградните фондове са отделно, също са преведени”, допълни босът на централата Володя Златев.

Треньорът на двете сестри Михаил Попов също коментира ситуацията: „Аз съм от дълго време във Франция и съм в световния бадминтон от дълго време. От 2015 година разбрах за техните проблеми тук. За съжаление, има много страдащи. Успях да се реализирам и съм над това ниво, помагам на български, а и не само на български спортисти във Франция. Никога не сме говорили открито за проблемите. Опитвали сме да не се казват тези неща.”