Димитър Бербатов е последната засега голяма звезда на българския футбол, която е широко разпознаваема в световен мащаб. Името му е познато и в най-отдалечените кътчета на света заради запомнящата му се кариера в английския футбол. 

Юноша на Пирин Благоевград, той минава като метеор през ЦСКА, за да блесне в големия европейски футбол. Първата му стъпка в чужбина е Байер Леверкузен, с който играе финал в Шампионската лига през далечната вече 2002 г. 

След силен престой в Бундеслигата, следва трансфер в Тотнъм през 2006 г., където се превръща в най-голямата звезда и любимец на феновете. Талантът му е забелязан от светилото сър Алекс Фъргюсън, който го купува в Манчестър Юнайтед през 2008 г. 

Бербатов става най-скъпата покупка на легендарния шотландец и му се отблагодарява с редица важни попадения и голмайсторския приз на Висшата лига през 2011 г., когато нанизва 20 попадения. Той все още е единственият българин, ставал топреализатор на най-силното клубно първенство в света. 

След Манчестър Юнайтед, който е пикът за него, кариерата на българина преминава през Фулъм, Монако, ПАОК и след година и половина пауза от футбола - в индийския Керала Бластърс. Бербатов има и диплома за спортен мениджмънт от НСА, а голямата му гордост е фондацията, която помага на талантливи деца. 

Бербо на линия: Време за тренировки

​Индия се развълнува от присъствието на Бербатов

Керала: Партито започва, нашият убиец Берба е тук!

Кои са странностите на Бербо? Близък приятел ги разкрива