Детелин Далаклиев със свой проект "а ла" братя Пулеви

Бившият световен шампион по бокс Детелин Далаклиев разкри намеренията си да създаде голям спортен център по примера на този, който откриха братя Пулеви преди време.

34-годишният плевенчанин грабна златото в категория до 59 килограма на Световното първенство в Милано през 2009 година и сега се чувства жаден да предаде своя опит на бъдещите таланти. Далаклиев уточни в ефира на DIEMA SPORT 2, че проектът му планира до обхване цяла Северна България.

„Мога да кажа, че ние, българите, в момента показваме един доста добър професионален бокс спрямо това, което имаме и което правим. Във всеки град у нас се работи. Показваме доста равностойни срещи, на които хората се радват и ги гледат“, заяви Далаклиев.

„Тук е моментът да подчертая, че аз имам един проект, който ще обхване цяла Северна България, но съм сам и ми е трудно. Който иска, може да ме намери и да бъде съпричастен. До няколко години ще извадя доста добри кадри и ще помагам на българския бокс.“

„Ще го кажа директно: ще създам, каквото и да ми струва, спортен център като на братя Пулеви, само че в Северна България. Ние, северняците сме такъв тип хора и си имаме нашето. Ще бъде нещо хубаво за малките деца и за всеки. Какво ще бъде името? Нека остане в тайна.“

„Бил съм в бокса в течение на 17 години и то боксьор, с медали... Последният световен шампион на България съм. Докато гледам тук галата в Арена Армеец, сърцето ми играе“, завърши Далаклиев.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бокс Кубрат Пулев 2017 Детелин Далаклиев

Други спортове