Британският топ промоутър Еди Хърн предизвика своя сънародник Дейвид Прайс да докаже, че може да бъде истински претендент в големите срещи, когато излезе на ринга тази събота вечер в Кардиф, Уелс.

Именно тогава Прайс (22-3-1, 18 KO) ще се изправи срещу бившия световен шампион в тежка категория Александър Поветкин (33-1, 23 KO) в една от подгряващи срещи преди супербитката между двамата непобедени шампиони Антъни Джошуа (20-0, 20 KO) и Джоузеф Паркър (24-0, 18 KO), а цялата боксова галавечер ще можете да наблюдавате директно в каналите на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA от 22:30 часа българско време.

34-годишният Прайс се е боксирал само веднъж, откакто беше спрян от румънеца Кристан Хамер преди 13 месеца. Тогава Прайс обмисляше своето оттегляне от спорта, но впоследствие назначи Дери Матюс за свои треньор и това съживи кариерата на борбения британец.

"Имам сила в ръцете си, но също така имам и доста вълнуващ набор от технически умения. Ще изляза там, за да дам всичко, което имам. Отчаяно много искам да спечеля. Загубата не е опция. Ще опровергая всички мои критици и ще победя Поветкин", заяви Прайс.

Според Прайс, той поставя допълнителен натиск върху себе си, тъй като възможността да победи Поветкин, който е задължителен претендент за титлата на WBA, която е притежание на Джошуа, би могла да промени кариерата му.

"Няма никакъв натиск, доколкото се отнася до това какво феновете на бокса очакват от мен, но винаги има натиск от самия мен да се представя добре. Това е най-голямата среща, която мога да получа в момента - това е моята битка за световна титла. Поветкин е смятан за може би втория най-добър боксьор в тежка категория след Антъни Джошуа, така че ако го победя, мога да се добера до Джошуа", заяви британецът.

"Затова съм в бокса, за големи двубои като този, копнея за такъв тип възможности. Няма нужда да премислям нещата по сто пъти, просто трябва да изляза там и да бъда себе си, ако дам всичко, на което съм способен, ще победя", завърши Прайс.