Дерек Чисора направи феноменален нокаут срещу Карлос Такам в осмия рунд, като нанесе колосални удари по главата на своя опонент, за да спечели Интерконтиненталната титлата на WBA.

Големият британски боксьор се качи на въжетата след битката, за да се поздрави с публиката, която го подкрепя така горещо в последното десетилетие.

Чисора бе в огромна опасност в първия рунд, когато бе притиснат в ъгъла от Такам. Именно камерунецът изглеждаше по-опасният боксьор в откриващите рундове. Многократно Чисора бе притискан във въжетата и поемаше тежки удари в близкия бой между двамата. Чисора обаче оцеля, след като тълпата в "O2 Арена" пееше неговото име и отказваше да седне на стола в почивките между рундовете, слушайки наставленията на треньора му.

Роденият в Зимбабве боец се нуждаеше от всяка частица твърдост, за да премине през втория рунд, тъй като Такам го удряше твърде често.

След третия рунд ситуацията на ринга се поизравни, като Дерек Чисора също започна да дава сериозен отпор на Карлос Такам. В този дух се стигна до осмия рунд, когато главата на Такам рухна след два последователни тежки удара с дясната ръка. След първия удар, Такам беше в позиция нокдаун и се изправи, но последва втори, който буквално довърши камерунецът и поясът отиде в ръцете на Чисора.