Британският боксьор Дерек Чисора определено се забавлява от скандалите, които предизвика в последните дни преди мача с Кубрат Пулев за европейския трон.

Човек от екипа на Кубрат удари с пластмасова бутилка Чисора, който в последствие гони дълго злосторника, за да потърси саморазправа след меренето на двамата боксьори.

Двамата се изправят един срещу друг в битка за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF.

Всичко най-интересно около сблъсъка можете да следите в Gong.bg!

Дългоочакваното спортно събитие започва в 00.15 часа. Коментаторът на двубоя Огнян Георгиев ще ни запознава с всичко случващо се на ринга и извън него директно от Хамбург. 

Мача можете да гледате и на Gong Play.

Дерек Чисора даде обширно интервю пред Нова телевизия.

“Нищо особено не се е случило, нещата просто леко излязоха извън контрол. С Пулев бяхме застанали лице в лице, а едно от момчетата от неговия антураж, един от близките му приятели, реши да ме удари с пластмасова бутилка по главата. Защо? Нямам представа. Може би той е расист – може би не харесва тъмнокожите. Не ми пука. Просто се чудя какво щеше да се случи, ако бутилката беше стъклена. Щеше ли да сложи край на кариерата ми? Може би щеше да сложи край и на живота ми? Познавам този човек, защото на пресконференцията му казах: „Ако се мислиш за боец, ела в тренировъчната зала и стани боец.“ Но знаете ли какво – аз вече му простих и забравих за случилото се. Станалото – станало. Не ми пука. Аз все още съм в ритъм, но всичко ще се види по време на мача.

– Вярно ли е, че си ударил човек от екипа на Пулев в кухнята и си му разкървавил носа?

– Нямам представа за какво говориш. По ръцете ми няма кръв.

– Видях, че се опитваше да се биеш и с други хора, не само с този с бутилката.

– Имаше хора, които ме удържаха…

– Но ти щеше да го убиеш?

– Никога не съм убивал никого. Не исках да го убивам, просто търсех обяснение за удара с бутилката.

– Но ти беше полудял, прав ли съм?

– Това не е лудост. Ако аз те ударя с бутилка в лицето, какво би направил? Би ли си седял, с усмивка на лицето? Не, нямаше да се усмихваш. Но това ми се случва в Германия – постоянно ме удрят с бутилки в Германия. Не знам защо. Забавна история е. Но все едно…  

Имам подарък за Пулев.

- Ще ми го покажеш ли?

- Той обича да яде, така че може да изяде това, когато се срещнем.

- Защо?

-  Защото той е задник (кретен), удари ме с бутилка в главата.

-  Не Пулев те удари…

-  Не, но това беше негов приятел, а той знаеше, че това ще се случи. Представи си – ако моите хора бяха около мен, какво щеше да се случи, според теб? Ако имах 6 от моите момчета от Лондон. Какво, си мислиш, щеше да стане?

-  Меле…

-  Да, клане. Но аз предпочетох да не ходя със своите приятели, защото те не могат да бъдат контролирани, когато се случи такова нещо. Те обичат подобни свади.

-  Мислиш ли, че това с бутилката беше планирано?

-  Да, определено беше. Но всичко е наред, това е минало. Сега съм нетърпелив за самата битка. Битката ще бъде зрелищна, хората ще пуснат телевизорите си и ще гледат. Надявам се българските фенове на бокса да подкрепят Пулев, да подкрепят и неговия приятел, който ме удари с бутилка. Простете му. Всичко е наред, на никого не му пука. Продължаваме напред.

- Мислиш ли, че агресията ще ти помогне в мача?

- Не трябва да се боксираш с агресия, никога не използвай агресия. Никога. Аз никога не използвам агресия, когато се бия.

- Какви са очакванията ти за този мач?

- Пулев ще бяга, аз ще го намеря и ще го нокаутирам.

- В кой рунд?

- Все още не знам.

- В началото, в края?

- Не знам. Просто ще се насладя на момента.