Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова, както и Стефани Кирякова от ансамбъла по художествена гимнастика споделиха преживяванията си от приключилото отлично Световно първенство, което се проведе в София. На него трите момичета съумяха да се класират на второто място в отборното класиране.

„Всички бяхме много развълнувани, че ще играем пред родна публика, беше голямо щастие за нас. Искаме да благодарим на хората, които дойдоха да ни подкрепят, направихме всичко това за тях”, коментира Калейн.  

„Успяхме да сме единни, подкрепяхме сме ние трите, като цяло се подкрепяме и сме задружни”, добави Тасева.

„Направихме всичко за този медал, можеше да направим повече в индивидуалното, но ще се опитаме да го направим следващата година в Баку. Винаги може още, аз лично не издържах състезанието докрай и да заема по-призово място. Всичко беше нормално, бях във форма, грешките за мен са необясними”, каза Невяна Владинова.

„Треньорката така ни е възпитала, напълно удовлетворени сме, когато спечелим златото, доволни сме, че успяхме да завоюваме място на Олимпийските игри след две години в Токио, направихме и грешки, но целта е изпълнена. Бяхме разочаровани от това, че не успяхме да изиграем двете си съчетания. Сега е много по-спокойно и сме много по-мотивирани да тренираме”, коментира Кирякова.

„На 5 октомври се качваме на Белмекен, започва подготовката, ще има нови съчетания, нови елементи, физическа подготовка, както всяка година, ще има нови композиции, по-трудни, по-атрактивни.

„По състезания гледам да се ограничавам, дори и преди самото състезание, спазвам режим. Не ям сладко, хляб, тестени изделия”, коментира Тасева, отговаряйки на въпрос с какво се хранят гимнастичките и спазват ли хранителен режим.

„На световното първенство в Баку следващата година е много важно състезание, трябва да имаме две състезателки в топ 16”, каза Владинова.

„Надявам се да задържим този усхех и даже да го подобрим, ако работим така, първенството ще е много важно”, добави Калейн.

„Очаквайте нови съчетания, доста сложни”, добави Стефани Кирякова.