Българският Тайсън разкрива своята неподозирана страна

Българският боксьор Даниел Асенов, който преди дни защити европейската си титла, разкри своята неподозирана страна. Тайсъна от Кукорево, както е известен Асенов, сподели за всички свои трепети, като представи и половинката си Розалия.

В рубриката на сутрешния блок на NOVA – Пълен абсурд – Тайсъна показа дома си, мястото, на което е израснал, като отвори и вратата на спалнята си. Боядисана в бяло, зелено и червено, тя приласкава всички медали на Асенов, който не крие амбициите си и за световна титла.

„Имам 4 европейски титли вече, като две са при мъжете. 2015-а година пак се бих срещу англичанин и заглавията бяха „Тайсъна срещу Мохамед Али“, започна Асенов.

„Запознахме се на републиканско първенство в София. Обща приятелка ни запозна“, вметва половинката Даниел Асенов – Розалия, която също споделя боксовата страс.

„Лявото кроше ми е най-силната страна. Когато вдигат националния флаг, съм горд. Радвам се, че мога да помагам. Повечето българи си мислят, че правя всичко заради мен и си мислят колко ли пари взимам. Аз съм тръгнал от Кукорево, село близо до Ямбол. Тук съм отраснал и ще продължавам да живея тук. Отраснах в ромската махала. Имаме си теле, овце. Ние сме от ромски произход, но се чувстваме горди българи. Започнах да си строя къща. Община Ямбол обеща да ни даде жилище, но обещанието е различно от даването. Все още не съм намерил място на медала от Европейското“, добави Асенов, чиято спалня е боядисана в цветовете на трикольора.

„Моите родители веднага станаха приятели с него. Смея да твърдя, че го приемат като свой син“, казва Розалия за майка ѝ и баща ѝ, и връзката им с Тайсъна.

„Всички големи спортисти в момента, като Майк Тайсън, Пакиао и други са тръгнали от гетото, а сега са милионери. Нищо чудно след години да съм като тях. Дай Боже. Силно казано, че съм тръгнал от гетото, ромската махала. Всички тук живеят скромно, но с времето хората се интегрират“, допълва Асенов.

А Розалия отваря тема за мечтите им: „Искаме в бъдеще да си направим малко ресторантче. И двамата ще следваме и за треньори“.

„Нищо, че съм от ромски произход, но се чувствам повече българин от други. Не се срамувам, мога само да съм щастлив от това, което съм постигнал до момента“, завърши българският Тайсън.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Даниел Асенов Бокс

Други спортове