Българският боксьор Даниел Асенов, който преди дни защити европейската си титла, разкри своята неподозирана страна. Тайсъна от Кукорево, както е известен Асенов, сподели за всички свои трепети, като представи и половинката си Розалия.

В рубриката на сутрешния блок на NOVA – Пълен абсурд – Тайсъна показа дома си, мястото, на което е израснал, като отвори и вратата на спалнята си. Боядисана в бяло, зелено и червено, тя приласкава всички медали на Асенов, който не крие амбициите си и за световна титла.

„Имам 4 европейски титли вече, като две са при мъжете. 2015-а година пак се бих срещу англичанин и заглавията бяха „Тайсъна срещу Мохамед Али“, започна Асенов.

„Запознахме се на републиканско първенство в София. Обща приятелка ни запозна“, вметва половинката Даниел Асенов – Розалия, която също споделя боксовата страс.

„Лявото кроше ми е най-силната страна. Когато вдигат националния флаг, съм горд. Радвам се, че мога да помагам. Повечето българи си мислят, че правя всичко заради мен и си мислят колко ли пари взимам. Аз съм тръгнал от Кукорево, село близо до Ямбол. Тук съм отраснал и ще продължавам да живея тук. Отраснах в ромската махала. Имаме си теле, овце. Ние сме от ромски произход, но се чувстваме горди българи. Започнах да си строя къща. Община Ямбол обеща да ни даде жилище, но обещанието е различно от даването. Все още не съм намерил място на медала от Европейското“, добави Асенов, чиято спалня е боядисана в цветовете на трикольора.

„Моите родители веднага станаха приятели с него. Смея да твърдя, че го приемат като свой син“, казва Розалия за майка ѝ и баща ѝ, и връзката им с Тайсъна.

„Всички големи спортисти в момента, като Майк Тайсън, Пакиао и други са тръгнали от гетото, а сега са милионери. Нищо чудно след години да съм като тях. Дай Боже. Силно казано, че съм тръгнал от гетото, ромската махала. Всички тук живеят скромно, но с времето хората се интегрират“, допълва Асенов.

А Розалия отваря тема за мечтите им: „Искаме в бъдеще да си направим малко ресторантче. И двамата ще следваме и за треньори“.

„Нищо, че съм от ромски произход, но се чувствам повече българин от други. Не се срамувам, мога само да съм щастлив от това, което съм постигнал до момента“, завърши българският Тайсън.