Дерек Чисора, който бе съперник на Кубрат Пулев по-рано през годината, предизвика огромен скандал в бокса.

В събота Чисора ще се боксира срещу Дилиан Уайт в подгряващ мач преди големия сблъсък на вечерта между Антъни Джошуа и Молина. Галавечерта в Манчестър ще бъде излъчвана на живо в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY от 22 часа.

Типично в свой стил, Чисора сипеше закани към своя съперник в дните преди мача, но заканите се превърнаха в действия по време на официалната пресконференция преди боя. На нея Чисора се ядоса на заканите на съперника си и опита да замери Уайт с маса.

Охранителите едва успяха да усмирят бесния Чисора, който в последствие бе глобен с общо 30 хиляди паунда и получи двегодишно условно наказание.

Друго решение на Британския боксов съвет след скандала бе това, че британската титла в тежка категория няма да бъде заложена в съботния мач. Тя е притежание на Уайт и Чисора щеше да има възможност да я отнеме от своя съперник. Това обаче няма да се случи, въпреки че мачът остава по план.

Промоутърът на Чисора Кале Зауерланд, който е промоутър и на Кубрат Пулев, изрази недоволство, че наказан е единствено неговият възпитаник, а под внимание не са взети заканите на Уайт.

В интернет пък се появи и видео от общо участие на двамата боксьори по телевизия Sky. То трябва да бъде излъчено в студиото преди двубоя в събота, но видео зад кадър показва, че по време на интервюто двамата започват бой помежду си и отново са трудно разделени един от друг.

Заради огромното напрежение между двамата се обмисля и вариант за индивидуално претегляне на кантара вместо традиционното общо събитие.

След загубата си от Пулев през май в Хамбург, Чисора изрази готовност за реванш срещу българина, но такъв не изглежда на дневен ред за Кобрата.

Да си припомним и още от скандалите на Чисора в мача с Кубрат Пулев:

Чисора излезе на песента на Кобрата
Чисора със скандален подарък за Кобрата: Изкуствен пенис! (18+)
Ухапа ли Чисора Кобрата?