Атрактивни двубои и много емоции предложи втората серия от Professional Boxing Challenge в София. Програмата на турнира включваше общо 11 срещи, като в най-интересните от тях Григор Саруханян надделя с технически нокаут срещу Антонио Григоров във 2-рия рунд в сблъсък от лека-тежка. В средна категория Борислав Занков записа успех с технически нокаут в третия рунд срещу Цветелин Владов. В супер полусредна Йосиф Панов - Пепелянката спечели след отказване на съперника.

В една от най-зрелищните срещи от средна категория Здравко Попов записа победа с технически нокаут срещу Иво Кръстев. Саруханян, Занков и Панов коментираха пред екипа на NOVA своите цели през сезона и значимостта на събитията организирани от Българския професионален боксов съюз.

„Готвим се, защото тази година ще има няколко галавечери в България. Надявам се до края на годината да играем за титла. Нужни са ни няколко победи. Давам всичко от себе си“, заяви Саруханян.

„През този сезон ни очаква мач за титла с Борислав Иванов-Яйцето в 10 рунда. Надявам се да се получи добър мач, да се подготвя добре и да победя. Той също е много добре подготвен“, коментира Занков.

„Професионалният бокс се развива много добре, благодарение на организаторите, които правят тези галавечери. Предупреждават ни отрано и имаме време да се готвим. Надяваме се все по-добре да се получават нещата“, сподели Панов.

Организаторите на Professional Boxing Challenge  продължават серията с ново събитие в края на месец април.

„Очакваме още следващата година да имаме повече международни срещи, от тях да се излъчват състезатели, които да участват на родна земя и да радваме публиката с истински професионален бокс“, обясни Даниел Дамянов.

ПЪЛНИ РЕЗУЛТАТИ:

Категория/Губи/Печели/Резултат

1. Муха / Иванка Иванова - Теодора Христова / Равна среща

2. Полусредна / Мариан Василев - Борислав Велев / ТКО в 1 рунд

3. Полутежка / Енсар Осман - Абдула Арабие / отказване на противника в 1 рунд

4. Супер поусредна / Янис Ясин - Радослав Митев / единодушно решение

5. Средна / Иво Кръстев - Здравко Попов / ТКО 1 рунд

6. Средна / Йончо Марков - Борислав Иванов / по точки

7. Лека тежка / Антонио Григоров - Григор Саруханян / ТКО 2 рунд

8. Средна / Цветелин Владов - Борислав Занков / ТКО 3 рунд

9. Тежка / Любомир Илиев - Жечеслав Радевски / отказване на противника

10. Лека / Славея Стефанов - Парис Ставропулос / по точки

11. Супер полусредна / Сергей Стефанов - Йосиф Панов / отказване на противника