Младата българска сензация в плуването Антъни Иванов е начертал бъдещето си. Той ще замине да учи в САЩ до два месеца, но това няма да му попречи да продължи да се състезава в България на големи първенства. 

"Все още не съм избрал университет, трябва да се случи до края на октомври. В САЩ ще уча със сигурност, ще продължа да се състезавам в България, това не ми пречи. Не мисля, че е по-добре да си продължа образованието в НСА, отколкото в САЩ. Мисля, че е правилното решение", заяви Иванов.

Днес той се върна в България след спечелването на бронзово отличие на 200 м бътерфлай на Световното първенство за юноши и девойки. Той сподели, че е изпълнил целта си и се радва, че е имало очаквания към него.  

"Изпълнихме целта, която си бяхме поставили с треньора ми. Радвам се, че успяхме до някаква степен да запазим формата от Будапеща, което беше достатъчно, за да взема медала." 

"Бяхме изтървали втората стотачка като издръжливост, беше ми изключително трудно да завърша цялата дистанция. Със сигурност финалът в Будапеща ми даде повече увереност и ме поуспокои."

"В никаква степен не са ми натежали очакванията, даже се радвам, че ги има към мен. Целите ми на Европейското догодина е да спечеля медал. Ако бях 100% сега, имах шанс за второ място, но не и за повече", заяви Антъни Иванов.