Антъни Иванов записа ново отлично постижение за българското плуване, след като спечели бронз от световното първенство за юноши и девойки в американския град Индианаполис. 

Той грабна медала в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай, финиширайки за 1:57,54 минути.

18-годишният талант от Велико Търново с треньор Николай Вакареев донесе първо отличие за плуването ни от такъв форум, първо за мъжкото ни плуване в басейн и третото изобщо.

Медали от световно първенство (без да броим тези в откритите води) е печелила само Таня Богомилова – сребро и бронз в Мадрид през 1986 г. Михаил Александров стана първенец на планетата на малък басейн, но с щафетата на САЩ – в Дубай през 2010 г.

От досегашните пет световни юношески шампионати, проведени за първи път в Рио де Жанейро 2006, най-предното класиране беше на Антъни в Сингапур през 2015 г. Стана шести, отново на 200 м бътерфлай, тогава като състезател на Роза Георгиева.

Иначе шампион в Индианаполис е новата унгарска сензация Крищоф Милак, който с 1:53,87 минути. постави нов световен рекорд за юноши. Също и на първенствата. Негов подгласник е японецът Юя Сакамото – 1:57,05 минути.