Антъни Иванов се завърна на родна земя след силното си представяне на световното първенство по плуване за мъже и жени в Будапеща. 18-годишният плувец влезе с гръм и трясък в световния елит, като направи три плувания под 1:56 минути в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай, с което заслужи място сред най-добрите осем.

Антъни Иванов: Във финала умората натежа

Иванов заяви, че е много щастлив от представянето си в унгарската столица, но вече е отправил поглед към следващото си предизвикателсто – световното първенство за юноши в Индианаполис.

“Зарадвах се, че успях да направя първия финал за България от 10 години насам. Също така се радвам, че го направих на тази възраст. Надявам се след две години да надградя”, каза Иванов при завръщането си в България.

Антъни Иванов осми във финала на Световното в Будапеща

“Ключовият момент беше второто плуване. Там наистина дадох всичко от себе си. Радвам се, че късметът бе на моя страна да не изскоча от финала за една стотна и да зарадвам цяла България. Финалът бе прекалено силен и дори да бях плувал малко по-бързо, пак щях да съм 8-и. Този финал бе по-силен и от олимпиадата междудругото”, допълни той.

“Плановете ми са да взимам медали от големи първенства. Надявам се да успея да взема медал от световното за юноши в Индианаполис. Ще се боря и ще дам всичко от себе си”, каза още 18-годишният плувец.