Антъни Иванов влезе с гръм и трясък в световния елит на плуването. Още при дебюта си на Световно първенство, 18-годишният българин направи три плувания под 1:56 минути в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай, с което заслужи място сред най-добрите осем.

Иванов е третият българин плувал на финал на първенство на планетата след Денислав Калчев и Михаил Александров. Във финала Антъни се класира осми с 1:55.98 минути. Българинът стартира силно и се движеше шести, но във втората половина на дистанцията отпадна физически и не успя да подобри постижението си от вчера в сериите - 1:55.55 минути.

Антъни Иванов осми на финала на Световното в Будапеща

"Във финала умората натежа. Все пак това ми е трето плуване на 200-те метра за два дни. Не очаквах да бъда на финал, чувствам се супер сред най-добрите на планетата. Атмосферата беше уникална, особено като излизаха двамата унгарци (Чех и Кендереши) публиката вдигна страшен шум. Осъзнавам, че постигнах нещо значимо, вчера и днес буквално ми подпалиха телефона. Остава ми още една дисциплина тук - 100-те метра бътерфлай в петък, а след Будапеща започвам подготовка за Световното за юноши в Индианаполис", коментира Антъни Иванов пред БТА.