Треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева заяви, че дава оценка  6- (шест минус) на грациите за представянето им на Световната купа в Арена Армеец в София. 

Нашите момичета спечелиха сребърен медал от многобоя и два златни медала във финалите на отделните уреди. 

Първите места гимнастичките ни взеха със съчетанията си пет ленти и след това на три чифта бухалки и два обръча.

"Едно много емоционално състезание. Благодаря на федерацията и госпожа Илиана Раева, за шеста година перфектна организация," коментира наставникът.

„Оценката ми е 6- (минус), защото не са три златните медали. Днес беше много вълнуващ ден, имахме страхотна публика, за тях беше супер емоционално, особено последното изиграване и мисля, че момичетата се раздадоха максимално. Доволна съм, не много, но доволна“, каза Ананиева.

"Ние си поставихме за цел още в началото на годината, на всяка Световна Купа да играем без груби грешки. Но имаме работа. Следващото състезание няма да има общо с това," заяви още тя.

„Престои ни Европейско първенство, заминаваме на 14 юни, но преди това имаме Световна купа в Испания, която ще е последна преди Европейското. Дано каквито неточности имахме тук, там да ги изчистим и на Европейското да играят абсолютно без грешка“, добави треньорката на грациите. "Естествено, Израел има претенции, Италия, Беларус, всички отбори имат претенции за медали."

"Винаги има какво да се изработва. Не смятам, че в момента съчетанията са в този вид, в който трябва да бъдат за Рио," завърши Ина Ананиева.