Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели още един златен медал на Световната купа в Арена Армеец в София.

След спиращо дъха съчетание на три чифта бухалки и два обръча, грациите получиха най-високата оценка от съдиите – 18.550 и се качиха на върха, изпреварвайки най-сериозния си конкурент в лицето на Русия.

Медал и за Владинова

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова изиграха по прекрасен начин съчетанието си, без да допуснат грешка, за разлика от рускините, които се откроиха с известни неточности, заради което получиха 18.250 и останаха едва четвърти.

Ансамбълът на Беларус впечатли с представянето си и бе оценен на 18.350, а по този начин се окичи и със сребърните медали.

Трети финишираха италианките с резултат 18.300.

Припомняме, че по-рано нашите момичета донесоха още един златен медал за България. Гимнастичките на Ина Ананиева взеха златото и във финала на пет ленти.

Във втория ден на надпреварата в София грациите ни завършиха втори в многобоя.

Златните момичета за последен път излязоха пред българска публика. Както е известно, след края на настоящия сезон те ще прекратят активна спортно-състезателна кариера.