Златните момичета от националния отбор по художествена гимнастика имаха много специална среща днес в зала „Раковски” в столицата. Малко след поредната им тренировка те бяха посетени от част от изпълнителите-звезди, които ще вземат участие в шоу-спектакъла „Светът на Златните момичета“.

Дивна, Дара Екимова, Искрата и Димитър Кърнев от D2 поздравиха момичетата, техните треньори и ръководството на федерацията в лицето на Илиана Раева.

"Машините" в очакване на "Светът на златните момичета"

Повод за срещата беше предстоящото шоу, което ще се състои на 21 ноември в „Арена Армеец” в София, както и останалите два спектакъла в страната - в Русе на 19 ноември и в Панагюрище на 10 декември. Билетите вече в продажба на epay.go и на касите на EasyPay в страната.

Светът на Златните момичета

източник: GONG.BG

В София участие ще вземат още Depp Zone Project, Веси Бонева и Скандау, а грациите от националния отбор ще представят програмата, с която участваха на международните турнири през изминалия сезон. Общо 14 софийски клуба по художествена гимнастика ще се включат в празника в столицата.

Един от основателите на групата D2 Митко Кърнев не скри вълнението си от предстоящото шоу: „За нас е огромно удоволствие да споделим сцената и да видим какво ще се получи. Надявам се да се получи хубава симбиоза между музика и тяхното изкуство. Правили сме на сцена подобни неща, но не така фокусирано и с такива цели.”

Дивна и Дара Екимова

източник: GONG.BG

„Поводът е взимането на нашите три квоти за Олимпийските игри, успешното завършване на този дълъг цикъл, независимо че най-важната част от него предстои. В Пловдив срещнахме огромната любов на феновете, затова решихме същото нещо да направим в София, Русе и Панагюрище. Смятаме това да стане много добра традиция, планираме турне след Олимпийските игри догодина, да обиколим България, включително и в чужбина”, сподели Илиана Раева.

„Щастлива съм, че в нашето събитие ще се включат много изпълнителни, които акумулират само положителни емоции. Много е тънка линията между нашия спорт и изкуството, затова смятам, че любовта, която имаме ще бъде заредена с още положителни емоции. Спортът ни е много тежък, а това, което момичетата правят е наистина забележително. Предстои нещо невероятно и прекрасно”, каза още президентът на федерацията.

Гимнастика

източник: GONG.BG

„Българите и хората в чужбина имат нуждата от глътка красота и зареждане, ще направим турне веднага след Олимпиадата. След Игрите ще отидем в Мураяма, ще останем там няколко дни, ще имаме специално посрещане. Там ще бъде първият ни спектакъл, а след това ще зарадваме някои от големите общности по света. В Европа, в Испания, в Германия, Белгия, в Чикаго, Монреал. Има много български общности, хора, които искат да се срещнат с нашите момичета”, уточни Илиана Раева.