Влада Николченко. Име, което феновете на художествената гимнастика ще трябва да запомнят. Още с появата си на голямата сцена през 2018 година, талантливата украинка показа, че вече има място сред фаворитките.

На 15 години грацията успя да завърши на впечатляващото 4-о място в многобоя на Световното първенство в София през 2018. Сега тийнейджърката от Харков е готова да направи следващата стъпка, пише официалната страница на Международната федерация по гимнастика.

„Със сигурност хората са били изненадани от моите резултати в толкова ранна възраст. Вниманието към мен се увеличи, но това е само началото. След всяко постижение ние вдигаме летвата още по-високо и затова работя все по-упорито”, сподели младата Влада Николченко, която вече е на 16 години.

„Добрите резултати са само индикатор за моя потенциал. Треньорите вярват в мен, така че винаги работя усилено, за да не ги подведа. Световното първенство е минало, вече сме в новия сезон, така че трябва да постигна нови върхове”, допълва гимнастичката от Украйна.

Следващата спирка на Влада Николченко е в Ташкент, Узбекистан, на третата поред Светоена купа.

„Все още не съм показала най-доброто от себе си през този сезон, работя върху това, за да го постигна. Искам да покажа всичко на което съм способна в Ташкент, за мен това означава да спечеля медали в многобоя и на отделните уреди.”

„Има много талантливи гимнастички от Беларус, България, Израел, Италия и Русия, но е важно да се съсредоточа върху собственото си представяне", каза Николченко.

"Целта ми е да ставам по-добра и по-добра с всяко състезание. Тази година променихме много неща. Работя върху психологическата си подготовка и способността си да се събера преди състезанието”, уточни младата гимнастичка.

„Моята слабост вероятно е липсата ми на опит на големи състезания, но работим в този аспект.”

„Мечтая да спечеля олимпийски златен меда, да вдигна знамето на Украйна по време на Олимпиада. За да постигна тази мечта, трябва да работя много усърдно”, каза още Влада Николченко.

Украинката ще се състезава с Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн на Европейското първенство в Баку, Азербайджан, през месец май. Николченко е заявена за четирите съчетания на шампионата на Стария континент.