Легендарната журналистка Вера Маринова посети тренировката на националния отбор по художествена гимнастика на националната спортна база "Раковски".

Отразявалата по великолепен начин този спорт години наред Маринова, която от години живее във Великобритания, беше впечатлена от начина, по който се работи в представителния отбор.

"Ако навсякъде в България се работеше по начина, по който видях да се работи в национална спортна база "Раковски", България щеше сега да е на нивото на Швейцария. Най-силно впечатление ми направи сериозността, с която се работи.И наблягането и отработването на всеки един детайл. Нещо, което хората, които гледат този спорт отстрани няма как да видят и знаят. А в художествената гимнастика именно един малък детайл често пъти отличава едно съчетание от друго и решава медалите", заяви Маринова в специално интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.

"Видях една изключително сериозна подготовка - както при ансамбъла, така и при индивидуалните състезателки. Редом до Невяна, Катрин, Боряна, аз видях едни нови състезателки, по-малки и непознати все още за мен, които показваха изключително интересни неща на килима и бяха толкова различни една от друга, че ми доставиха истинска наслада да ги гледам. Аз съм коментирала играта на Бранимира Маркова и Юлия Байчева като състезателки и сега ми беше изключително интересно да наблюдавам тяхната работа вече като треньорки. Мога да кажа, че всички нови съчетания, които видях, бяха много красиви, интересни и поразително трудни, както с работата с уреда, така и с тяло. Музиките, които са подбрани също ме впечатлиха с идеята и задълбочеността, с която са поставяни и изработвани тези нови композиции", добави Маринова.
* Цялото интервю е публикувано в страницата на БФХГ във Фейсбук.