Великденският турнир за деца в риск събра над 260 участници

Националният шампионат за деца лишени от родителски грижи, посветен на  предстоящия Великден, се състоя "Арена Армеец".

27-ото  издание на събитието се организира от "Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи" (БСФДЛРГ), която от вече е преименувана на "Българска спортна федерация за деца и младежи в риск". 

Това ще допринесе занапред в дейността, освен децата лишени от родителски грижи, да бъде обхваната по-голяма група деца и младежи в неравностойно положение. Събранието, също така, прие за членове на федерацията и 5 нови клуба, като по този начин общият им брой достигна 18.

Проявата бе под наслов "Спортът достъпен за всички деца" и е част от спортния календар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск за 2017 година.

В турнирите участваха над 260 деца от клубовете "Широко сърце" и от 26 дома за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, на възраст между 12 и 18 години.

Първенството определи шампионите в 6 спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол. Комплексен победител е отборът на Долна баня "К. Линчева", пред Велико Търново ЦНСТ 2 и 3 и Велико Търново ЦНСТ 1.

Събитието бе уважено от представители на Български олимпийски комитет, Министерство на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и “Фонд Социална закрила”към МТСП. Гостите връчиха и наградите 
на призьорите.

Свързани материали

  • Великденският турнир за деца в риск предстои Великденският турнир за деца в риск предстои
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Великденски турнир за деца в риск

Други спортове