Националният шампионат за деца лишени от родителски грижи ще се състои 10-и април 2017-а година (понеделник),  от 9.00 до 14.00 ч. в "Арена Армеец“.

27-ото издание на събитието се организира от Сдружение "Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи”(БСФДЛРГ). Проявата е под наслов "Спортът достъпен за всички деца" и е част от спортния календар на БСФДЛРГ за 2017-а година.

В турнирите ще участват момчета и момичета от клубовете "Широко сърце” и от домовете за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, на възраст между 12 и 18 години.

Първенството ще привлече над 250 възпитаници от 20 социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Те ще определят шампионите в 6 спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол.

Поканени на събитието са: представители на Български Олимпийски Комитет, Министерство  на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и “Фонд Социална закрила” към МТСП, а също така и известни спортисти. Те ще вземат участие в официалното награждаване от  13.00 ч. и ще връчат наградите на победителите.