След като във вторник в късна доба националният ни ансамбъл по художествена гимнастика триумфира като Отбор на 2017 година, в сряда сутрин още в 7.00 часа сутринта всички бяха в залата. 

Под строгите погледи на президента на БФХГ Илиана Раева, съдиите Мария Гигова, Мария Петрова, Филипа Филипова, Даниела Велчева, Силвия Митева и Мария Кънчева и на директора на националните отбори Деспа Кателиева, ансамбълът изигра новите си композиции.  Компетентните съдии анализираха всеки елемент и дадоха своите оценки и препоръки. Треньор номер 1 на България за 2017 година Весела Димитрова и помощник-треньорът на ансамбъла Михаела Маевска записваха всяка забележка.

Момичетата по няколко пъти повтаряха всеки елемент, за да изчистят и направят всичко така, както изисква новия правилник и според исканията на съдиите. И специалистите и малкото присъстващи зрители останаха очаровани от новите композиции. Огледът на съчетанията продължи повече от два часа, но накрая всички останаха доволни от свършената работа. След това се проведе последното заседание на съдийската комисия за тази година.

Илиана Раева, Мария Гигова и Мария Петрова получиха коледна звезда от членовете на СК с пожелание за здраве, успехи и приятно коледно настроение през идващите празнични дни. Феновете на националния отбор ще могат да видят новите композиции в началото на февруари. В четвъртък от 11.00 часа в зала "Раковски" ще се проведе официално контролно състезание за девойки старша възраст индивидуално за определяне на състава за олимпийската квалификация в Москва, валидна за младежките олимпийски игри.