Ансамбълът на България по художествената гимнастика бе определен за Отбор на 2017 година.

През 2017-а момичетата завоюваха второто място в многобоя на Световното първенство в Пезаро. Спечелиха общо 17 медала от големи състезания, от които 11 златни.

Ансамбълът е в състав: Симона Дянкова, Лаура Траатс, Теодора Александрова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, както и резервите Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Анна Шивачева.

„Много сме щастливи. Огромна чест е за нас, че държим тази престижна награда в ръцете си. Не сме си и представяли, че още през тази първа година за нас ще станем отбор на годината.”

„Благодарим на ММС и министър Кралев за огромната подкрепа. Благодарим за грижите на БФХГ и г-жа Илиана Раева. Благодарим ви, че бяхте непрестанно до нас и че ни учехме как се става шампион. Благодарим на нашите треньорки. Михааела Маевска, Елица Павликенова, на доцент Татяна Янчева. И разбира се, на човека, без когото това нямаше да стане възможно – нашатата треньорка Весела Димитрова, треньор на годината. Благодарим ви госпожо, много ви обичаме. Благодарим на спонсорите ни.”

„Научихме много, надявам се, че това е само намарлото на нашия път. Ще продължим да се борим все така неуморно. И ще се постараем да ви радваме, всички, които ни подкрепяхте”,  сподели капитанът на отбора Симона Дянкова.

"Надявам се догодина и аз, и брат ми да сме на тази церемония", добави Елене Бинева.

"Пожелаваме си годината да е също толкова успешно догодина, като през 2017-а", сподели Теодора Атанасова.