Председателят на българската федерация по гребане - Свилен Нейков, не скри задоволството от успеха на своя син Емил Нейков, който спечели бронзов медал на Световното първенство за 23 г. в Пловдив.
 
"Щастливи и радостни сме от неговите завоевания. В България натоварването, което той получи, е малко по-голямо, което е нормално. От друга страна, топлината, с която го посрещна публиката в последните 500 метра, му въздейства и той успя да извади и резервите, за да може да покаже този резултат. Всичко се крие в подготовката и в бъдеще се надявам само да бъде здрав и да реши, че иска да продължи да се състезава. При такава конкуренция, не може да не съм доволен от постижението му", коментира Свилен Нейков.
 
Той обърна внимание и на цялостната организация на Световното първенство в Пловдив, което е 12-ият шампионат от подобен ранг, който се проведе на Гребния канал в града.
 
"Дванадесето първенство като домакини. Мисля, че вече всичко е познато, екипите са много добре сработени. Отлично представяне, отлични условия с изключение на високите температури, които не зависят от нас. В останалата част от организацията мисля, че Пловдив предложи реални равни условия за всички състезатели", каза още председателят на Българската федерация по гребане.
 
Автор: БТА/Димитър Петков