Японските домакини от град Мураяма подготвиха специална лекция за националния отбор по художествена гимнастика, с цел антидопинг обучение преди Олимпиадата в Токио догодина.

Домакините бяха поканили две фармацевтични фирми, които разясниха вредите, които нанасят на организма различните видове допинг и непозволени стимулатори и вещества.

След лекцията представителите на отбора ни имаха възможност да задават въпроси, а дискусията се оказа много полезна.

Междувременно от федерацията по гимнастика разпространиха снимки на отбор с подготвителни групи (от 2 до 7 годишни), които бяха в залата, за да гледат тренировката на най-добрите български гимнастички. Дечицата бяха много развълнувани от видяното, по-големите разбираха, че гледат истински световни шампионки на живо.

Специално внимание им отдели старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова и главният мениджър на индивидуалното Бранимира Маркова.

Тренировъчният процес за грациите е изключително натоварен. Момичетата се подготвят за Световното първенство през септември. Работата в залата е целодневна, изработват се последните детайли, всички до една се стараят много и дават всичко, което могат в тренировъчните занимания.

Независимо от изключително сериозните занимания, настроението в залата е много добро, има строги забележки, разбира се, но има и много хумор и смях.