С тържествено празненство бе открит новият „Спортен център Пулев”. Боксовата академия на Кубрат и Тервел Пулеви и един от най-добрите български треньори в този спорт Борислав Бояджиев ще бъде арена за младите хора, която ще съчетава богатия опит на основателите си със съвременната и добре оборудвана техническа база. Братя Пулеви сложиха начало на и боксовата си академия в присъствието на премиера Бойко Борисов, министърът на младежда и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Направихме този малък спортен комплекс с идеята да развиваме не само спорта в България, но и да призовем децата да спортуват повече. Ще се радвам ако един ден от тази зала излезе по-добър боксьор от мен”, заяви Кубрат Пулев при официалното откриване.

„Не сме тук просто да уважим, а да благодарим на тези момчета, които гордо веят българския флаг по света. Това, което искам да кажа на тях и на техните треньори е, че това което са направили и правят има трайна диря в историята. Действително за нас е голяма чест да ви поздравим за това, което правите, и ви пожелавам успех”, сподели премиерът Бойко Борисов.

Официалното откриване на спортния център бе гарнирано с изключителния глас на Валя Балканска, както и демонстрация от страна на новите боксови надежди на България. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS