Легендата на професионалния бокс Мани Пакиао, бивш световен шампион в осем категории, спечели победа над американеца Тимъти Брадли. 12-рундовият бой за титлата интернационален шампион във версия Световна боксова организация (WBO) в полусредна категория до 66,68 кг се проведе в Лас Вегас и завърши с победа на Пакиао по точки. 

Пакиао удържа победата, като взе гласовете и на тримата съдии- 116:110, 116:110, 116:110. Първите два рунда минаха в доста ниско темпо, повече в разузнаване и преценка на тактиката на съперника. Веднага след началото на третия двамата боксьори вдигнаха темпото и започнаха по-активно да атакуват.

Постепенно Пакиао налагаше надмощието си, а единствено в 5-ата част Брадли имаше инициативата. Но американецът падна в нокдаун в седмия, макар и да беше повече заради това, че загуби равновесие. В 9-ия Брадли отново беше на земята, но този път сред отсечен ляв удар. 

Най-вероятно обаче това е последната среща и последна победа в кариерата на Пакиао. По неговите думи дали ще продължи с професионалния бокс или не зависи най-вече от изборите за Сенат във Филипините през месец май. Ако влезе в голямата политика, той предпочита да се съссредоточи само върху това и няма да има достатъчно време, за да тренира на ниво. 

Иначе той е на ринга вече 21 години, а за първи път е стъпил на ринга на 12-годишна възраст.

За това време той има 66 мача, от които 58 победи, 38 пък с нокаут. 

Апогей в кариерата му остава миналогодишният му мач с Флойд Мейуедър-младши, от който спечели 100 милиона долара. Този мач той загуби по точки, а след това обяви, че се е боксирал с контузия в рамото.

Мачът му с Брадли пък е трети между тях, като една от 6-и му загуби е именно от него през юни 2012-а година по точки. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS