Националният отбор на България по художествена гимнастика – индивидуално и ансамбъл – проведе своя официална тренировка преди старта на Световната купа в София. В „Арена Армеец“ момичетата на Бранимира Маркова и Весела Димитров поставиха чудесно композициите си и събраха суперлативи за това.

Неприятният миг в заниманието бе травмата, която получи Елена Бинева по време съчетанието на ансамбъла на три топки и две въжета. Глезенът на Бинева поддаде, което изпълни очите ѝ със сълзи. Сега всички погледи са насочени към Бинева, като всички ѝ стискат палци да бъде готова.

Преди България на килима бяха основните ни конкуренти в лицето на Япония, Италия, Беларус, Израел, Украйна и Русия. Почти всички допуснаха неточности по време на тренировките и повтаряха елементи.  

Световната купа започва на 30 март и ще продължи до 1 април. В петък и събота са квалификациите, а в неделя са финалите на отделните уреди. Състезателният ден в петък започва от 13 часа, а за 16.30 часа е предвидена церемонията по официалното откриване.

Билети могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim. Цените са по 15 и 20 лева за квалификациите и по 20 и 25 лева за финалите в неделя.