Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази надеждите си да не се налага да се правят промени в състава на българския ансамбъл непосредствено преди старта на Световната купа по художествена гимнастика в София. Както е известно, глезенът на Елена Бинева поддаде по време на официалната тренировка на грациите ни в „Арена Армеец“, а това значително угрижи щаба ни.

Световната купа започва на 30 март и ще продължи до 1 април. Билети за красивата надпревара могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. Цените са 15 и 20 лева за квалификациите в петък и събота и 20 и 25 лева за финалите в неделя.

Ели Бинева притесни щаба на България

„Спокойни са момичетата, доколкото може да бъдат преди състезание пред своя публика. Естествено, че се вълнуват много. Направиха много добра подиум тренировка. Надявам се утре да играят по същия начин“, започна Илиана Раева.

„Физически са добре. Елена направи някаква контузия, ще видим за какво става въпрос. Надявам се до утре всичко да е наред. Да се надяваме, че няма да се наложи да играе резерва“.

„Контузията е в глезена. За втори път и поддава глезенът. Засега нямаше никакъв проблем. Надявам се, че до утре всичко ще е наред“, изрази надеждите си едно „златните момичета“ на България.

„Не съм се интересувала много за билетите. Надявам се да има голям интерес от нашите почитатели, да дойдат да подкрепят нашите момичета. Битката ще бъде много тежка. В много добра форма са момичетата. Надявам се пред своя публика да имат настроение, вяра в себе си“.

„Да са здрави, всичко да е наред. В добра форма са. Дано да имаме късмет утре и в събота и неделя. Да се представят по най-добрия начин. Няма да говорим за медали, да се представят по възможно най-добия начин и в най-добра светлина“.

В залата по тренировъчен екип бе забелязана и Невяна Владинова. Шампионката от многобоя на Световната купа през 2017 година пропуска тазгодишното издание на турнира поради травма. Очаква се обаче да е на линия за следващата Световна купа в Пезаро.

„Неви тренира два дни с отбора непрекъснато. По нейно желание и желание на треньорския екип, да влезе в атмосферата на Световните купи и да се чувства добре в Пезаро“.

Що се касае до неочаквания ход на Русия да замени сестрите Дина и Арина Аверини с Александра Солдатова и Екатерина Селезньова, както и направените 4 промени в ансамбъла им, Раева коментира:

„Преди два дни Русия направи промени в състава си. Това си е тяхна политика. Едната Аверина, доколкото знам има контузия, за другата не знам. Все пак на този етап ни вълнуват само нашите момичета“.