В света на спортната гимнастика се случват исторически постижения. Симон Байлс спечели рекордните 21 медала от световни първенства. Американският женски тим на САЩ триумфира в отборната надпревара на шампионата в Щутгарт, Германия, а невероятната състезателка спечели своето 15-о златно отличие по подобен спортен форум.

„Всяка година се чувствам по-добре и по-добре, само защото добавяме нещо ново към наследството на гимнастиката. Никога не съм мислила за рекордите. Просто излизам там да правя онова, което мога, да се състезавам за моята страна”, сподели скромната Симон Байлс след поредния си невероятен успех.

Отборът на САЩ получи сбор от 172.330 точки, с което победи женския национален тим на Русия с 5.801 точки. По този начин американките спечелиха своята седма поредна отборна титла на Олимпийски игри или световно първенство. Според NBC, това е най-дългата серия в женската гимнастика след спечелените през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век от Съветския съюз.

„Изглежда нереално  да излезем тук и да сме на върха при отборите, дори и след като имахме няколко падания”, коментира още Байлс.

Със своите 21 медала Симон Байлс се доближи на само два от рекорда на всички времена, които са притежание на състезателя от Беларус Витали Шербо.