Риота Мурата се увери, че този път съдиите няма да са фактор за крайния изход на срещата му реванш с Хасан Н'Дам за титлата на WBA в средна категория.

Пет месеца по-рано Н'Дам отиде в Токио и надделя над Мурата след противоречиво съдийско решение. Сега обаче японската звезда отмъсти за загубата си, след като отказа Н'Дам в седмия рунд на реванша им, който отново се състоя в Токио.

31-годишният Мурата (13-1, 10 КО) беше доста по-агресивния и ефективен боец по време на цялата среща и пласира доста тежки удари в главата на Н'Дам (36-3, 21 КО) преди да се стигне до техническия нокаут в седмия рунд.

Титлата на Мурата (WBA World) може и да не е "истинската" (основната титла на WBA се държи от Генади Головкин), но това си остава отлично постижение за златния олимпийски медалист от Лондон 2012, който със сълзи в очите прегърна промоутъра си Боб Арум след края на срещата.

Пред Мурата сега предстоят възможности за много големи битки, назависимо дали той веднага ще предпочете да се срещне със "Супер" шампиона на WBA Генади Головкин (WBA Super).