Любопитни подробности за екзотичните Фарьорски острови разкриха гимнастичките от националните отбори на България по естетическа групова гимнастика – жени и девойки. В началото на месеца те участваха там на Световното първенство и се завърнаха с бронзови медали.

Заради страхотната скъпотия на тези северни острови и липсата на достатъчно финансиране, националките ни били приудени да спят по над 20 заедно в едно помещение, на пода и в спални чували.

„Най-евтиният самолетен билет от тук до Фарьорите струва 1800 лева. Най-евтиният хотел на островите излиза по 300 евро на човек на ден. Затова наехме хостел, който се оказа обикновена къща, за трите български отбора – двата национални и Етър-Елит. Всъщност къщата не бе толкова обикновена, а покривът й бе покрит с трева. Върху него се разхождаха овце. Така, че овчиците пасяха кротко над главите ни. И понеже там къщите не се заключват, едно конче редовно подаваше глава през вратата, гледайки ни с любопитство. Студено е. Иначе е красиво, има неописуеми гледки“, разказаха гимнастичките.