Четирикратната олимпийска шампионка в спортната гимнастика Симона Байлс разкри, че е била жертва на сексуално блудство от страна на бившия на националния отбор на САЩ Лари Насар.

„Аз също съм един от многото оцелели, които са претърпели сексуално насилие от Лари Насар“, разкри 20-годишната гимнастичка в своя профил в Twitter.

„Непрекънсато се връщам в същия тренировъчен център, където съм преживяла това сексуално блудство“, добави американката.

„Повечето от вас ме познават, като щастливо, весело и енергично момиче. Но напоследък се чувствам като счупена, колкото повече се опитвам да изключа гласа в главата ми, виковете стават все по-силни. Не ме е страх да разкажа моята история“, продължава тя.

Бившият лекар на националния тим по спортна гимнастика на САЩ Насар бе осъден на 60 години затвор през декември 2017 година за притежание на детска порнография. Срещу него има и дело за сексуален тормоз, което е повдгинато след показанията на млади американски спортисти.

„Не е нормално да получаваме някакъв вид лечение от доверен лекар в екипа и да го наричаме ужасяващо като „специалното лечение“. Това поведение е напълно неприемливо, неприятно и злоупотребено, особено от някой, на когото се бях доверила“, допълва шампионката.

Олимпийска шампионка с ужасни разкрития: Докторът ни ме изнасилваше

„Прекалено дълго се питах: „Беше ли твърде наивно?“ Сега вече знам отговора на този въпрос: „Не! Не, не беше моя вината. Не, няма да поема вината на Лари Насар“, пише още Байлс.

Осъдиха скандален лекар в спортната гимнастика на 60 години затвор

„Невъзможно е да се преживеят тези моменти и това разбива сърцето ти. Още повече, че докато аз работя към мечтата си да се състезавам в Токио през 2020 година ще трябва днепрекъснато да се връщам в центъра за тренировки, където имаше сексуално блудство с мен“, завърши Симона Байлс.

Лари Насар е обвинен в сексуално насилие от Габи Дъглас, Али Райсман и МакКийла Мароуни.

Федералният съдия Джанет Т. Неф наложи доживотна присъда на 54-годишния лекар, тъй като бе преценено, че той носи сериозна опасност и заплаха за децата.

И олимпийска шампионка била сексуално малтретирана

Срещу Лари Насар се очаква да бъдат повдигнати още 10 наказателни обвинения. По част от тях той вече се призна за виновен през ноември.

Самият Насар се призна за виновен през юли миналата година по обвиненията за придобиване и притежание на детска порнография.

През ноември миналата година Насар призна пред съда, че медицинските прегледи, които е извършвал са били нелегитимни.