НСА почете Кобрата и други свои студенти по повод 24 май

Националната спортна академия /НСА/ почете своите студенти Кубрат Пулев, Владимир Илиев, Николай Байряков, Денис Николов и преподавателя Деян Тодоров с плакети за спортните им успехи през годината.

В навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май Академичната общност на Национална спортна академия „Васил Левски“ проведе своето традиционно тържествено събрание.

Събитието в Аула „Максима“ на Академията уважиха зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, кметът и зам.-кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев и Велина Белева, зам.-председателят на БОК Йорданка Благоева, изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов, ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров, почетният професор на НСА Александър Наумовски -председател на Федерацията на спортните педагози на Република Македония, олимпийският шампион Петър Киров и още много спортисти – бивши и настоящи възпитаници на НСА .

В поздравлението си зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева се обърна към присъстващите: „ За мен този ден е специален, защото аз самата съм възпитаник на Национална спортна академия. Вълнувам се не по-малко от вас и се чувствам горда, от това че съм тук сред вас. Благодаря на ръководството на академията за начина, по който възпитава нашите деца, за това че прави от тях здрави, можещи, силни и наистина активни граждани на България.“

Поздравления към Академичната общност отправи и зам.-председателят на БОК Йорданка Благоева която сподели:„Винаги с вълнение и гордост съм заставала на тази трибуна. Знаете, и аз съм завършила този институт, с което много се гордея.“

Кметът на район Студентски Димитър Дилчев използва случая и да благодари на Академията за помощта, която му оказва в работата му като кмет в организацията на спортни събития за децата от детските градини и училищата: „…Защото както и самият ректор е казал много пъти „Успехите в спорта дават много по-добри резултати в образованието“. Благодаря още веднъж на Национална спортна академия за това, че и спорта и културата, и образованието са приоритети не само в рамките на техния институт, а далеч извън неговата територия.“, каза г-н Дилчев.

Академично слово за делото на Светите братя Кирил и Методий произнесе последно утвърденият с академична длъжност професор за 2017 г. проф. Елеонора Милева, която се върна назад във времето с история на честването на празника 24 май през годините. Всички повишени в академични длъжности доктор на науките, доцент и получилите научно звание „Доктор“ бяха лично поздравени от ректора проф. Пенчо Гешев, който връчи дипломите им. Сред тях днес беше и олимпийската шампионка и лице на тазгодишната кандидатстудентска кампания на НСА „Васил Левски“ Тереза Маринова, която защити докторската си дисертация през месец февруари.

За високите си спортни постижения през изминалата учебна година с Почетен плакет на НСА бяха удостоени Кубрат Пулев, който скоро успешно защити интерконтиненталната си титла по бокс, златният медалист от европейското първенство по биатлон Владимир Илиев, бронзовият медалист от Европейското първенство по борба Николай Байряков, бронзовият медалист от Европейското първенство по карате Денис Николов и преподавателят в НСА гл. ас. Деян Тодоров, който стана носител на Световната купа в тиим ивента на Световния шампионат на професионалните ски учители.

Водещ на церемонията бе зам.-ректорът по качество на образованието и акредитацията проф. Апостол Славчев. „През годините в НСА се подготвят специалисти, които да посрещнат предизвикателствата на живота и за това голяма заслуга има високо квалифицирания и научен преподавателски състав на Академията. Резултатите от вашата дейност са постиженията на огромен брой изтъкнати спортисти – възпитаници на национална спортна академия в най-представителните спортни форуми на планетата.“. каза проф. Славчев в словото си. Той прочете и адрес от името на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Председателят на АУС „Академик“ Доц. Златко Джуров използва днешния повод и тържествено връчи на ректора проф. Гешев Купата за комплексен победител, спечелена от НСА на изминалата Национална универсиада в Стара Загора, където студентите на Академията се справиха с наистина силна конкуренция и донесоха 124 медала, от които цели 55 златни.

В края на събранието проф. Пенчо Гешев поздрави академичната общност с настъпващия празник им пожела безпрепятствена заверка на семестъра, късмет в избора на въпросите и успех в покриването на изпитните изисквания, и си пожела и през тазгодишната кампания НСА да посрещне своите бъдещи студенти във всичките професионални направления, за да продължи успешно да изпълнява мисия си.

В чест на настъпващия празник бяха поднесени цветя и гирлянд на паметниците на ректорите и на светите братя Кирил и Методий.

Свързани материали

  • Промоутърите на Кобрата отказали мач с Джошуа, Зауерланд: Пулев може лесно да го бие Промоутърите на Кобрата отказали мач с Джошуа, Зауерланд: Пулев може лесно да го бие
  • Мъглата около Джошуа се изяснява: Пак Кличко и после Кобрата Мъглата около Джошуа се изяснява: Пак Кличко и после Кобрата
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Кубрат Пулев

Други спортове