Клуб по джаги „Джагоарс” отново бе организатор и домакин на третото издание на Националната отборна джаги лига в София, България

В НАЦИОНАЛНО ОТБОРНО СЪСТЕЗАНИЕ ВЗЕХА УЧАСТИЕ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КЛУБОВЕ ПО ФУТБОЛ НА МАСА: „JAGOARS”, “STORM RIDERS“, “JA-RA” & “NINJA SEAGULLS”.

Събитието се състоя на 27.11.2016 в Спортен Бар „Академията“ – бул. Тодор Александров 64/Сградата на Кино Арена Запад. Залата по джаги е тренировъчната база на СК „Джагоарс“– домакин на междуклубните турнири.

Състезанието се проведе на отборен принцип: При мъжете всеки отбор се състоя от 6 титулярни състезатели и 3 резерви, които в квалификационни мачове определиха четири отбора, които достигнаха до полуфиналната фаза на състезнието / СК „Джагоарс” участва с два свои отбора/. До финал достигнаха отборите на “JA-RA” & “NINJA SEAGULLS”. След драматични мачове и равностойна игра победител в Третото издание на Националната джаги лига е клуб “NINJA SEAGULLS”. Трето място спечели отборът „JAGO 1”, след като победи най-стария клуб в страната “STORM RIDERS”. 

При жените в отборите имаха право да се състезават 4 титулярни състезатели и 2 резерви. Три отбора премериха сили за първото място - клуб “STORM RIDERS” и два отбора на СК „Джагоарс”. След елиминационна фаза, където всеки отбор игра срещу всеки, победители станаха по-опитните съсетзателки от клуб “STORM RIDERS”.
Отборите победители в състезанието имат право да вземат участие в ECL 2017– European Champions League 2017. В случай че клубът първенец не успее да изпрати свой отбор, който да представлява България, заминава следващият в класирането. Аналогично се процедира и в случая, когато заместващият отбор не може да изпрати свой тийм.

На 3 и 4 декември отново в спортната база на СК „Джагоарс” ще се проведе последният джаги турнир за сезона – Sofia Grand Masters.

Вход за зрители свободен!