Деветото издание на мастер сериите по джаги се проведе в Спортен бар „Академията”,  а организатор на събитието бе СК „Джагоарс” – официален член на БФФМ.

Това бе и последният турнир от спортния календар на БФФМ, както и последният български турнир от календара на МФФМ за този сезон. Точките спечелени от Мастер сериите са валидни за ранкинга на МФФМ.

В турнира отново взеха участие представители на всички джаги клубове в страната.  Събраха се над 60 състезатели както от България, така и от Сърбия, Германия, Италия.

Състезанието премина в два дни, през които се изиграха всички официални дисциплини и категории – единици, двойки, смесени двойки. Най-добрите състезатели в страната за пореден път доказаха своя професионализъм и се наредиха в челните позициите на двубоите.

Пръв в дисциплината отворени единици се класира Николаус Щраке, състезател на варненския клуб „Джа-Ра”, а при жените безспорен фаворит е отново световната шампионка Екатерина Атанасова от СК „Джагоарс”.

Златният медал при младежите спечели Денис Бисеров от клуб „Нинджа гларуси”, а при ветераните – Мартин Ширмер от Германия.

Състезанията по двойки също бяха оспорвани и драматични и след финалните битки на почитната стълбичка в дисциплината отворени двойки се качиха „гларусите” Станислав Георгиев и Иван Македоноски. При жените най-добрата и доказана двойка – Екатерина Атанасова и Благовеста Герова спечелиха за пореден път златните отличия. 

Марио Томов  /СК „Джагоарс”/ и Любослав Стоянов /”Джа-Ра/ са победителите при младежите, а гостите от Германия Матиас Тьолер и Мартин Ширмер се класираха първи при ветераните.

В една от най-интересните категории - смесени двойки – победители станаха – Иво Пиларски и Полина Манджукова – и двамата от СК „Джагоарс”.

Пълните резултати от турнира може да видите тук!